keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Szia!

Ensimmäinen kuukausi Budapestissa on nyt takana ja vielä kaksi on edessä, onneksi. Ekan kuukauden aikana mulle on tapahtunut jo kaikkein turisteimmat kommellukset: myöhästyin lennolta, rahat huijattiin rahanvaihtokojussa ja toissa viikolla kamerani ja työkännykkäni pöllittiin. Tänä aamuna eksyilin Keletin rautatieasemalla ja yritin löytää poliisiasemaa jotta voisin tehdä rikosilmoituksen, eipä olisi voinut olla turistimpi olo. Rahahuijausjupakasta tosin selviydyin kunnialla; palasin takaisin kojulle ja hankin menettämäni 50 euroa takaisin, mikä on kuulemma nykyään hyvin vaikeaa. Takaisin töihin päästyäni Ari tarjosi minulle viiniä kun olin toiminut niin esimerkillisesti!

Sosieteetti on Unkarissa täysin erilaista kuin Suomessa. Tai enhän mie siitä mitään tiedä, Suomen sosieteetista siis, muilta vaan kuullut. Ja suomalaiset tavat tuntien voin oikeastaan kuvitellakin miten erilaista Suomen eliittipiireissä on tähän verrattuna. Olen täällä ollessani tullut esitellyksi tai tutustunut kuuluisiin oopperalaulajiin, kreivittäriin ja suurlähettiläisiin, Suomen kolmanneksi rikkaampaan mieheen ja Alankomaiden kuningatar Beatrixin serkkuun. Tänä iltana lähden työnantajani avecina Ruotsin suurlähetystön juhliin. Cocktailasut meinaavat loppua kesken, kun edustustilaisuuksia on niin paljon. Odotan oikeastaan innolla suurlähetystön juhlia, mutta lähinnä tarjoilun vuoksi. Laskeskelin eilen, että mulla on loppukuuksi 20 euroa käyttörahaa, joten ilmainen ruoka on tervetullutta. Sitä paitsi Suomen suurlähetystön lippukunnan juhlassa oli maailman ihanimpia käsintehtyjä vaahtokarkkeja! Yleensä en voi sietää vaahtokarkkeja, mutta nämä tomusokeriunelmat olivat ihanan pehmeitä mutta päältä rapeita ja halkeilevia, ehdottomasti taivaallisimpia vaahtokarkkeja joita olen ikinä maistanut! Lippukunnan juhlassa tarjoiltiin myös hernekeittoa ja pannaria inttityyliin Suomen armeijan metallilautasilta, hernaria sai syödä peltikiposta. Ihan hauska kontrasti cocktailasuille, jazzbändille ja hanhenmaksapalleroille. Ja on kait sekin hauska kontrasti, että tyyppi jolla ei ole varaa maitoon tai kananmuniin, saatikka vuokran maksuun, käy suurlähetystön cocktailjuhlilla kuoharia hörppimässä.

1 kommentti:

  1. Jopas on ollut vaiherikasta matkantekoa Budapestissä. Onneksi itse olet kunnossa, niin ja oppiihan niistä kommelluksista kaikenlaista. Minua kiinnostaa se taideleiri, jossa olit mukana. Kuka sen järjesti, kenelle oli suunnattu ja minkä tyyppinen se oli jne.

    VastaaPoista