lauantai 27. elokuuta 2011

London

Kävin pikaisella lomamatkalla Lontoossa kaveria tapaamassa. Lontoo oli aikalailla sellainen kuin odotinkin: iso, harmaa, kiireinen. Olin kuitenkin ihan positiivisesti yllättynyt. Ihmiset olivat kohteliaita ja aina valmiita auttamaan suurkaupungin paikallisliikentestä ja paikkojen nimien ääntämisestä hämmentynyttä eksyilevää suomalaistyttöä.
Tykkäsin Brick Lanen vintagevaatekaupoista, Sohon pubeista ja thaimaalaisista ravintoloista, ihmisten katselemisesta metrossa, Taten modernin taiteen galleriasta ja ruokakaupoista, joissa oli aivan mielettömän hyvä valikoima! Söin elämäni parhaan, Harrodsin ruokaosastolta ostetun parmankinkkuvoileivän ja ihania suklaapatukan kokoon ja muotoon leivottuja brownieita. Lemppariravintolani oli nimettömäksi jäänyt kummallinen varastomainen rakennus Shoreditch High Streetin lähellä, jossa tarjoiltiin älyttömän hyviä luomutuotteita. Paikan sisustus oli tosi inspiroiva: jotain tällaista olisi joskus tulevaisuudessa mukava tehdä itsekin.




Olin myös tosi iloinen löytäessäni pullollisen kunnon inkivääriolutta pitkästä aikaa: olen yrittänyt etsiä Bundabergiä Suomesta ja Ruotsista mutta kanadalaiset vastineet eivät ole mistään kotoisin. Lontoossa kittasin inkivääriolutta litrakaupalla.
Näin tämän kauniin seinämaalauksen Brick Lanen sivukadulla kiva levykaupan viereisessä ravintolassa. Kelpais munkin keittiöön!

30 Day Song Challenge

Day 8. A Song you know all the words to
The Beatles: A Day In The Life


keskiviikko 24. elokuuta 2011

30 Day Song Challenge

Day 7 - A song that reminds you of a certain event

Gorillaz - Feel Good Inc

Of Cats and Men

Olin viikonloppuna etkoilla ystäväni kaverin luona, joka asuu naurettavan isossa yksiössä Deak Térin Mäkkärin yläkerrassa, Budapestin keskusaukiolla, viiden tähden hotellin vieressä. Tyyppi on ollut Armanin alusvaatemallina joskus 90-luvulla ja on siis siten vieläkin  aika rahoissaan.

Istuttiin siis iltaa tämän entisen mallin olkkarissa hänen juttujaan kuunnellen. Tyyppi oli vähän kuin vanhempi versio niitten ratkiriemukkaiden Old Spice-mainosten pehmeä-äänisestä Hello Ladies-miehestä. Mutta enpä oo eläessäni törmännyt kehenkään joka rakastais omaa ääntään niin paljon! Kellään ei ollut lupaa keskeyttää tarinoita edes puolella sanalla. Kun aloin silittää yhtä miehen kissoista, omistaja katsoi minua murhaavasti, keskeytti juttunsa ja tiukkasi aionko kuunnella vai en. Hän ei suostunut jatkamaan tarinaansa ennen kuin lopetin kissan silittämisen. Kaikki vieraat siis istuivat hermostuneina ja epämukavina sohvalla ja herra supermalli tuolillaan omia juttujaan suureleisesti ja mahtipontisesti kertoen. Lähtiessämme jatkamaan iltaa toisaalle päätin, etten ikinä IKINÄ astu jalallanikaan tuohon asuntoon. Takkia päälle vetäessäni asunnon omistaja tuli viereeni ja alkoi suurella hellyydellä paijata kissaansa. Silloin meikäläisen sydän suli: ehkä näinkin tunnevammaselta vaikuttava ihminen pystyy kuin pystyykin tuntemaan kiintymystä ja rakkautta muutakin kuin itseään kohtaan. Tästä tulin siis johtopäätköseen, johon tuhannet muutki on jo aiemmin tulleet: miehet ja kissat on kenties maailman hellyyttävin yhdistelmä. Aihe on jo moneen kertaan läpikaluttu, mutta kunnianosoituksena näille ihanuuksille postaan omat lempparini aiheesta söpöt pojat ja kissat. Purrr!



lauantai 6. elokuuta 2011

keskiviikko 3. elokuuta 2011

tiistai 2. elokuuta 2011

Tällä hetkellä rakastan...

- Metrolinja ykköstä
Budapestin keltainen metrolinja on maailman toiseksi vanhin ja manner-Euroopan vanhin. Söpö pikkiriikkinen metrojuna kulkee aivan autotien alla. Asemat ovat siistejä, pieniä ja kauniita: seiniä koristavat kaakelit ja viininpunaiset asemien nimilaatat. Ennen jokaista pysäkkiä kaiuttimista kuuluu kaupungin julkisliikenteen merkkiääni: mitä hellyyttävin plimputus, joka kuulostaa ihan kasibittisen Nintendon peliääneltä. Asemalle pysähdyttyä kuuluu kovaääninen kellon räminä, ovet sulkeutuvat jäykästi paukahtaen ja juna lähtee kolisemaan kohti seuraavaa asemaa. Tykkään tästä metrosta niin paljon, että muutaman kerran olen istunut kyydissä päätepysäkiltä toiselle ihan vain puhtaasta riemusta.

- Kylmää kuivaa valkkaria
Vissiin täällä vähän eurooppalaistuu, kun joka päivä haluttaa juoda lasillinen viiniä, vai lieneekö lämmin kesä osasyynä huolestuttavaan viinahampaan kolotukseen. Hyviä viinejä saa täällä halvalla, ja tämän kesän muotijuoma fröccs on ehkäpä maailman virkistävin drinksu: ihan vain siis kivennäisvettä ja viiniä, parasta kuivasta roseviinistä tehtynä!

- Sateen pitämistä museoissa
Olen viettänyt sateisen viikonlopun taidemuseoissa pyörien. Kaunotaiteiden museossa oli mielenkiintoinen The Eight- näyttely, joka esitteli unkarilaisten fauvistien taidetta. Löysinpä samaisesta museosta myös muutaman Oskar Kokoschkan maalauksen, mutten kerennyt ihastella kuin ensimmäistä, kun vihainen museontyöntekijätantta tuli pälisemään jotain unkariksi ja hätisti minut pois näyttelytilasta vaikka olin maksanut lipusta. Lähestulkoon uskonnollisen harras kokemus oli pilalla :(

- Yksin kahvittelua
Kun menee yksin kahvilaan ilman läppäriä, iPodia tai kirjaa voi kuvitella olevansa vahva ja itsenäinen nainen. Toissapäivänä menin aamiaiselle Alexandra- kirjakaupan yläkerran ihastuttavaan kahvilaan. Vietin kahvilassa kaksi ja puoli tuntia. Söin herkullisen marenkileivoksen, katselin ihmisiä, ihastelin katon prameita freskoja sekä krumeluureja kultalamppuja ja join hyvää kahvia ja jättilasillisen tuorepuristettua appelsiinimehua. Jotenkin sitä tulee pöljällä tavalla tyytyväiseksi itsestään, kun tajuaa että tällaisistakin asioista voi nauttia yksin. Ehkä se on sitten sitä vapaudentunnetta.

- Poskisuudelmia.
Voisko olla ihanamman eurooppalaisempaa tapaa!

- Ukkosmyrskyjä
Toissa viikolla täällä oli rajuin myrsky jota olen ikinä nähnyt. Taivas salamoi tuntikausia ja ukkosen jyrinä helisytti kämppäni ikkunaruutuja kokonaiset kuusi tuntia. Mutta oli se vain jännää! Kävimme ajelulla kaupungin ulkopuolella ja näimme kaatuneita puita, romahtaneita kattoja ja tuulen mukana kulkeutuneita aidanpätkiä. Hui.

30 Day Song Challenge

Day 2 - Your least favourite song
Petri Nygord: Selvä päivä