lauantai 27. elokuuta 2011

London

Kävin pikaisella lomamatkalla Lontoossa kaveria tapaamassa. Lontoo oli aikalailla sellainen kuin odotinkin: iso, harmaa, kiireinen. Olin kuitenkin ihan positiivisesti yllättynyt. Ihmiset olivat kohteliaita ja aina valmiita auttamaan suurkaupungin paikallisliikentestä ja paikkojen nimien ääntämisestä hämmentynyttä eksyilevää suomalaistyttöä.
Tykkäsin Brick Lanen vintagevaatekaupoista, Sohon pubeista ja thaimaalaisista ravintoloista, ihmisten katselemisesta metrossa, Taten modernin taiteen galleriasta ja ruokakaupoista, joissa oli aivan mielettömän hyvä valikoima! Söin elämäni parhaan, Harrodsin ruokaosastolta ostetun parmankinkkuvoileivän ja ihania suklaapatukan kokoon ja muotoon leivottuja brownieita. Lemppariravintolani oli nimettömäksi jäänyt kummallinen varastomainen rakennus Shoreditch High Streetin lähellä, jossa tarjoiltiin älyttömän hyviä luomutuotteita. Paikan sisustus oli tosi inspiroiva: jotain tällaista olisi joskus tulevaisuudessa mukava tehdä itsekin.




Olin myös tosi iloinen löytäessäni pullollisen kunnon inkivääriolutta pitkästä aikaa: olen yrittänyt etsiä Bundabergiä Suomesta ja Ruotsista mutta kanadalaiset vastineet eivät ole mistään kotoisin. Lontoossa kittasin inkivääriolutta litrakaupalla.
Näin tämän kauniin seinämaalauksen Brick Lanen sivukadulla kiva levykaupan viereisessä ravintolassa. Kelpais munkin keittiöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti